Start het gesprek op de plaatsen die er toe doen

Wij maken het mogelijk om meer en andere mensen te betrekken in uw participatieproces. Breng participatie naar inwoners, precies op de relevant locatie.

Met succes gebruikt door
iedereen-genkt copy
Stad Leuven
visit_hasselt-light
Toerisme-Vlaams-Brabant logo

Feedback verzamelen van een grote en diverse groep mensen is moeilijk

Vandaag verwachten inwoners gehoord te worden. Het is echter niet eenvoudig om kwaliteitsvolle feedback te verzamelen van een steedse meer diverse bevolking. De meeste participatiemethoden introduceren te veel obstakels. 

Geen tijd om deel te nemen aan uw workshop

De meeste mensen hebben geen tijd of zijn onvoldoende geïnteresseerd om een workshop of een fysieke bijeenkomst bij te wonen. Meestal vertegenwoordigen de 'usual suspects' niet de volledige doelgroep. Vaak hebben zij een vooringenomen standpunt.

Te veel obstakels voor uw online bevraging

Mensen bereiken buiten uw bestaande netwerk en communicatiekanalen is moeilijk. Hen dan ook nog eens overtuigen om een online bevraging in te vullen is nog moeilijker. Vaak is registratie verplicht, zijn mensen met een gematigde mening niet gemotiveerd, of is te veel persoonlijke informatie nodig.

Taal, technologie en sociale effect

Niet iedereen heeft de taalvaardigheid, toegang tot technologie en technische vaardigheid om deel te nemen. Ook sociale vaardigheden zijn meestal nodig. Dit heeft een negatief effect of de representativiteit van de feedback.

We introduceren...

Citizen Dialog Kit: Draadloze Bevragingen

Krijg inzicht in de mening van uw inwoners, rechtstreeks vanop de relevante plaats

Stel eender welke vraag, eender waar om meer en andere mensen te betrekken in uw participatieproces. Ga verder dan de ‘usual suspects’ in workshops of op een online platform. Betrek elke persoon die uw plaats bezoekt, van inwoners tot bezoekers en pendelaars.

Wat maakt het verschil?

De unieke voordelen van Citizen Dialog Kit.

Stel 10 of meer vragen

Ons onderzoek wijst aan dat mensen gemiddeld 10 vragen beantwoorden.

Geïnstalleerd in seconden

Ga snel aan de slag. CDK toestellen zijn makkelijk te installeren, precies op de plaats waar het relevant is. Het duurt nog geen minuut.

Bereik meer en andere mensen

Door alle obstakels weg te halen kan eender welke voorbijganger deelnemen. Van 6 tot 96 jaar, in verschillende talen. Niet gelimiteerd door de beschikbaarheid van enquêteurs.

Tot twee keer zo veel antwoorden dan een online bevraging

We hebben tot twee keer zo veel deelnamen geregistreerd dan in gelijklopende online bevragingen.

Krijg antwoorden, rechtstreeks van de locatie

Stel vragen die het best kunnen beantwoord worden vanop de relevante locatie. Perfect om testopstellingen en tijdelijke ingrepen te evalueren.

Zorg voor zichtbaarheid

Maak uw participatieve acties zichtbaar met een fysieke aanwezigheid. Een springplank om mensen te rekruteren voor verdere participatie.

Zie Citizen Dialog Kit in actie

Play Video about CDK Leuven street

Intuïtief, zo simpel is het

Ontworpen om eenvoudig feedback te verzamelen.

Draadloze interactieve beeldschermen

Intuïtief voor iedereen

Tastbare drukknoppen maken het makkelijk om te begrijpen. 

Installeer makkelijk, overal

Ga naar mensen, ga naar de doelgroep, ga naar de fysieke context. Geen infrastructuur nodig. Werkt op batterijen en is draadloos genetwerkt. 

Monitor en update van op uw kantoor

Genetwerkt om van op afstand de participatie te monitoren, live van op uw kantoor. Stuur updates naar uw toestellen wanneer nodig.

Onderhoudsvrij

Dankzij unieke energiezuinige technologie kunnen de weerbestendige toestellen maanden op batterijen werken!

Compleet Online Platform

Maak eenvoudig zelf bevragingen

Maak je bevragingen zelf via ons op maat gemaakte platform, specifiek ontworpen voor Citizen Dialog Kit. 

 
 

Monitor engagement

Volg het engagement op de voet, live en van op afstand. Zie deelnamen per dag, per locatie en voltooiingspercentages.  

 
 

Analyse van antwoorden

Met onze krachtige ingebouwde analyse tools zal u eenvoudig zelf inzichten vinden in de verzamelde antwoorden. 

 
 

Download en rapporteer

Download de antwoorden in handige visualisaties en verwerk ze in uw presentaties. Ook de ruwe data is beschikbaar voor analyse in andere software (bijvoorbeeld MS Excel).

Expert Training en Begeleiding

Begeleiding is inbegrepen

Met een basis training kan u zelf aan de slag met Citizen Dialog Kit. Liever wat meer ondersteuning? Onze experts zijn er voor u met ontwerp- en onderzoeksdiensten op maat.

Evidence based

We hebben onderzocht wat precies de beste locaties en omgevingen zijn om Citizen Dialog Kit te installeren, hoe de bevraging te structureren en welke call-to-actions overtuigen. > Bekijk hier hoe we dit in onze case studies deden

 

Academische achtergrond

Citizen Dialog Kit kwam tot stand aan de KU Leuven via iteratief onderzoek en experimenten. > Lees meer over ons onderzoek

 

Vier eenvoudige stappen

Hoe gebruik je het

Ontvang uw CDK toestellen

Ontvang uw baanbrekende, volledige draadloze, interactieve beeldschermen en installeer ze eenvoudig zelf. Eender waar. Gedurende het hele jaar of voor een specifiek project. Alle benodigde materialen zijn inbegrepen.

Maak uw bevraging

Via het online platform maakt u zelf eenvoudig uw eigen bevragingen. Gebruik logica om opeenvolgende vragen te bepalen afhankelijk van voorgaande antwoorden. Verstuur bevragingen draadloos naar uw toestellen om te testen en te lanceren!

Installeer ter plaatse

CDK toestellen zijn makkelijk te installeren. Eenmaal geïnstalleerd kan je vanop afstand het engagement volgen en zien waar, wanneer en wie deelneemt.

Monitor, analyseer en rapporteer

Gebruik onze geavanceerde visualisatie tools om uw verzamelde antwoorden te analyseren. Download individuele grafieken voor presentaties, of download alles in een PDF-rapport.

Recensies

Geloof ons niet zomaar op ons woord. Dit is wat anderen zeggen.

Wij waren zeer tevreden met de resultaten van de Citizen Dialog Kit. Het is een uitstekende manier om lokaal, in de publieke ruimte, in gesprek te gaan met mensen over hun buurt of straat.
Met behulp van Citizen Dialog Kit was het mogelijk om mensen te bereiken die voorheen geen tijd hadden om deel te nemen aan traditionele workshops, of niet de technische vaardigheden en middelen hebben om online participatie tools te gebruiken. Zo verbreedden we burgerparticipatie en kreeg een bredere waaier van de maatschappij inspraak in het besluitvormingsproces.
Bij Toerisme Vlaams-Brabant waren we al even zoek naar de juiste manier om sportieve fietsers te bereiken in het veld zelf. Citizen Dialog Kit bleek de perfecte oplossing – door de toestellen op enkele strategisch gekozen plaatsen te hangen, konden we onze doelgroep 24 op 24 en door weer & wind bereiken. Na afloop van de drie maanden dat onze bevraging liep, konden we dan ook niet anders dan zeer tevreden zijn over de verkregen resultaten!

Klanten en partners

Vind inspiratie in onze case studies

Lees onze succesverhalen hier.

Meet impact in tal van situaties en projecten

Maak gebruik van de voordelen van Citizen Dialog Kit in diverse toepassingen.

Stedelijke Planning

In stedelijke planning en 'placemaking' is het cruciaal om inwoners en frequente bezoekers aan boord te hebben. Krijg inzicht in huidige gebruikersprofielen, wensen en noden. Evalueer tijdelijke opstellingen en meet de impact van veranderingen.

Mobiliteit

Mobiliteit is een complex gegeven en wijzigingen of een nieuwe mobiliteitsplan vragen een doordacht participatieproces. Breng locatiegebonden noden in kaart en evalueer testopstellingen ter plaatse.

Toerisme

Laat uw onderzoek niet beperken door de beschikbaarheid en kost van enquêteurs. Bereik verschillende soorten toeristen, zelfs op afgelegen locaties en over een representatief tijdsbestek. In hun eigen taal.

Smart City

Bouw draagvlak op voor smart city toepassingen door de verzamelde data te ontsluiten. Verzamel een kwalitatieve laag van annotatie op de sensor waardes.

Projectontwikkeling

Vooraf, tijdens en na projectontwikkeling is het waardevol om buurtbewoners te informeren en te betrekken. Verminder weerstand en verbind.

Marktonderzoek en promotie

Krijg inzicht in de noden en voorkeuren van een specifieke doelgroep, of promoot een product of dienst in een fysieke omgeving.

Backed by research

Methodologie gebaseerd op academisch onderzoek en empirische bewijzen.

Context verhoogt relevantie

Onderzoek stelt dat het gevoel van relevantie hoger is wanneer het onderwerp kan ervaren worden ter plaatse, in plaats van het nadien te moeten herinneren (Goncalves et al.).

Tijdelijke toestellen verhogen urgentie

Wij hebben aangetoond dat een tijdelijke en meer bottom-up uitstraling het gevoel van urgentie verhoogt en meer goede wil opwekt (Claes et al.). Bij gevolg stellen mensen hun interactie minder uit.

Lagere drempel, meer antwoorden

Bevragingen op interactieve publieke beeldschermen zijn in staat andere demografische groepen aan te spreken (Vlachokyriakos et al.) en leveren meer antwoorden op dan alternatieven (Coenen et al. en Goncalves et al.).

Verzamel hyper lokale inzichten

Ga fijnmazig te werk, zelfs binnen één buurt. Zelf een tiental meter van elkaar kunnen publieke beeldschermen betekenisvolle verschillen meten in de perceptie van plaatsen (Coenen et al.). 

Citizen Dialog Kit (CDK) ontstond in de onderzoeksgroep Research[x]Design van de KU Leuven. Het platform is sindsdien ontwikkeld tot een toekomstige spin-off dankzij de technische expertise van DistriNet (KU Leuven) en participatory design kennis van Intermedia (LUCA School of Arts).

Laten we samen het verschil maken.

Heb je onze toestellen nog niet in het echt gezien? Neem contact op voor een gratis, niet bindende offerte en kennismaking. Wij staan altijd klaar voor een gesprek over hoe burgerparticipatie nog kan verrijkt en verruimd worden.

Vraag een offerte

Zullen we om te beginnen eens kennis maken?

About

Citizen Dialog Kit (CDK) is a platform composed of interactive display devices that allows civic stakeholders to easily inform and survey any passers-by in public space. Originally developed by KU Leuven and as part of the European OrganiCity-project. Earlier versions are available as open source software on GitHub.

Team

Contact

Citizen Dialog Kit is designed and build in Belgium. Our office is located in the historic Arenberg Castle in a park in Heverlee, at the edge of the university city Leuven.

Address: Kasteelpark Arenberg 1, 3001 Heverlee, Belgium
Email: info@citizendialogkit.com